Skip to content

SK Brdo

JA slide show

Ali ste vedeli ?

Biatlon se je na Olimpijskih igrah prvič pojavil pod imenom Vojaška patrulja leta 1924, ter kasneje še kot predstavitveni šport na olimpijadah v letih 1928, 1936 in 1948. Kot olimpijska disciplina je bil biatlon sprejet šele sredi petdesetih let 20. stoletja, saj se države, ki so ta šport gojile niso mogle zediniti okoli pravil.
39. gozdni in 12. hrčkov tek

V nedeljo, 24. septembra 2107, se je, v prijetnem vzdušju in solidnem, pretežno oblačnem vremenu, odvijal 39. gozdni in 12. hrčkov tek. Na startu se je v vseh kategorijah zvrstilo preko dvesto tekmovalcev. Več o tekmovalcih, njihovih uvrstitvah in vseh, ki so nam pomagali pri zvedbi teka, izveste v biltenu.

 

BILTEN 39. gozdnega in 12. hrčkovega teka, 24. september 2017.pdf

 

 
Tečaj smučarskega teka
Na tečaju pred cca desetimi leti
Na tečaju leta 2007
Imamo že prvi sneg in že nekaj časa idejo o tečaju teka na smučeh za nas starše najboljših biatloncev na planetu, ožje in širše družinske člane in prijatelje. Če bo le dovolj snega kar v Ljubljani. Ob zadostni udeležbi in pomanjkanju snega v dolini pa na Pokljuki. V primeru izvedbe na Pokljuki bi se lahko dogovorili tudi za spanje v hotelu in izposojo opreme. Prevoz lasten oziroma po dogovoru, če bi kdo ostal brez prevoza.

Zanima nas, koliko je dovolj drznih začetnikov, tistih ki bi tehniko nadgradili ali tistih, ki bi želeli še dodatno izpiliti svoje tekaško znanje. Tečaj bi potekal v času zimskih počitnic, med 25.2. in 5.3.2017, dva ali tri dni. Odvisno od kondicije, seveda. Predvidena cena za dvodnevni tečaj bi znašala med 25 in 30 evri. Smatrajmo to, kot prostovoljni prispevek za naš klub. Zelo dobro je, da imate svojo opremo.